06/06/2024

A partir de l’1 de juliol hi haurà canvis a les zones blava i taronja per garantir places al veïnat i al comerç

Les novetats són a diferents sectors del municipi i ajudaran a gestionar les grans diferències de demanda d’estacionament segons l’època de l’any

L’Ajuntament de Calafell posarà en marxa, a partir de l’1 de juliol, canvis a les zones blava i taronja d’estacionament regulat, per a garantir places tant al veïnat com a la rotació reclamada pel comerç. Ja s’han començat a senyalitzar aquests canvis, i en breu s’instal·laran els aparells necessaris, per tal que tot estigui a punt el primer dia del mes vinent.

Ja s’havien anunciat els canvis en el cas del nucli de la Platja, el més afectat per la desaparició, arran de sentències judicials, de la tarifa de residents de la zona blava. En aquest cas, s’han adoptat dues mesures:

  • Durant els mesos de juliol i agost, exclusivament, funcionarà una zona taronja damunt de la via del tren, a l’entorn dels carrers Pescador i la Barca i el pàrquing del Blanquet.
  • La zona blava de sota la via continua igual, sense ampliar el seu àmbit, únicament amb tarifa ordinària. Augmentarà, però, la rotació de vehicles, que és una demanda del sector comercial, en tant que els residents tindran opcions d’aparcament a l’altra banda de la via.

D’altra banda, al nucli de Segur la zona blava del Passeig Marítim es reconverteix a zona taronja. Són 235 places situades entre els carrers Carme Desvalls i Duero. Es manté el funcionament únicament durant els mesos de juliol i agost.

També a Segur, es transformen en places lliures les 10 places de zona blava del tram dret del carrer Pablo Neruda i les 17 places de la carretera de Barcelona, a partir de Ronda Sant Miquel. En aquest sector del nucli, es crea una zona blava de 6 places al tram esquerre del carrer Pablo Neruda, on hi ha establiments comercials.

Altres ampliacions de la zona taronja

La zona taronja s’amplia també en altres dos sectors contigus a zones taronja ja existents:

  • Al barri de l’Estany, en el sector delimitat per l’avinguda Mossèn Jaume Soler, el Passeig Marítim i els carrers Mercè Rodoreda i Salvador Espriu. En total, 259 places.
  • A Segur, en el sector delimitat pel carrer Lluís Companys, el Passeig Marítim i els carrers Carme Desvalls i Tajo. Són 439 noves places.

Les tarifes i els horaris

Les tarifes són les mateixes que fins ara, amb l’excepció precisament de la desaparició del preu per a residents de la zona blava. Es manté com fins ara la tarifa de resident a la zona taronja, per al veïnat que visqui a la zona en qüestió. Els horaris, en tots els casos, seran fins a les 22 hores, acabant amb la diferenciació entre estiu i hivern.

Solucions equilibrades

L’alcalde, Ramon Ferré, explica: “Hem buscat una solució per a no perjudicar els residents que fins ara gaudien de descompte a la zona blava. I de forma equilibrada entre les necessitats del veïnat i del comerç”.

A més, Ferré destaca els beneficis que la zona taronja ha aportat al municipi. “Ha estat un èxit, que ha permés gestionar positivament les grans diferències de demanda d’estacionament segons l’època de l’any”. Afegeix: “A l’estiu, s’ha tornat a poder aparcar, quan abans no es podia o era dificilíssim. I ha anat tan bé que municipis propers han imitat el model”.