06/02/2024

Les 4 rues del renovat Carnaval de Calafell tindran una mitjana de 5.600 comparsistes

Els canvis busquen horaris més racionals i un públic familiar

El renovat Carnaval de Calafell comptarà amb una mitjana de 5.600 comparsistes a cadascuna de les quatre rues programades. Hi participaran 50 grups, entre carrosses i comparses sense carrossa, a cada desfilada, comptant tant els grups locals (10) com els visitants (40), segons les dades que ha fet públiques l’organització.

Aquesta edició arriba amb importants canvis. Són modificacions que l’Ajuntament planteja com una prova per a aconseguir horaris més racionals i atreure un públic més familiar. També es busca millorar l’encaix amb els horaris de les diferents rues del Penedès Marítim, un problema que s’arrossega des de fa més de 20 anys sense que s’hi hagi trobar solució.

L’alcalde, Ramon Ferré, diu: “Si veiéssim que les noves rues no funcionen com esperem, faríem un altre plantejament. Però el cas és que hi ha coses del nostre Carnaval que no acaben de funcionar, tant de coordinació amb altres municipis com d’horaris potser inadequats, i per això li donem un gir”.

Les novetats són les següents:

  • La rua de diumenge a la tarda al Poble passa a celebrar-se el divendres al vespre. Això escurçarà el temps perquè les comparses arribin des de la precedent rua al Vendrell. Facilitarà la puntualitat en la sortida i, avançant-ne l’hora, també que hi puguin assistir els més petits. Hi ha inscrits 50 grups i 5.899 persones.
  • La rua de divendres a la nit a Segur es trasllada a dissabte al migdia. També es busca el públic familiar i que els participants es quedin a dinar a Segur. Fins ara, aquesta rua començava tard i sovint amb força fred i part del recorregut desangelat. A més, les comparses i carrosses ho tindran millor per anar a les rues de Cunit i de Cubelles, que són dissabte a la tarda. Hi ha inscrits 41 grups i 4.742 persones.
  • Dissabte a la nit es manté la tradicional rua a la Platja. Hi ha inscrits 50 grups i 5.933 persones.
  • Diumenge, a la tarda, es farà una altra rua a la Platja, també adreçada al públic familiar. Sent a la tarda, es manté la tradició d’una rua de diumenge al vespre aprofitant que els altres pobles del Penedès Marítim ja no en fan. Hi ha inscrits 50 grups i 5.731 persones.

També hi haurà algun canvi en els recorreguts. Concretament, a la rua de Segur, que farà el mateix itinerari, però en sentit invers. Els detalls de les rues i de la resta de celebracions estan disponibles al web municipal.

Es mantenen actes tradicionals i amb anys d’història, com el pregó del Rei Carnestoltes i els carnavals infantils. I es repeteix, per segon any consecutiu, el Cos Blanc, una festa introduïda el 2023 per prolongar el Carnaval el cap de setmana següent. Enguany serà el 17 de febrer. La festa es caracteritza per una rua més breu, que acaba al carrer Monturiol, amb les carrosses i comparses guanyadores del concurs i dels grups locals.