14/07/2020

L’Ajuntament de Calafell treu a licitació les obres del refugi de gats

Amb un cost proper als 60.000 euros, estarà a l’antiga aula de natura de la muntanya del Comú

L’Ajuntament de Calafell ha tret a licitació les obres del refugi de gats, un dels projectes votats per la ciutadania del municipi en els pressupostos participatius. Surt a subhasta amb un pressupost de 58.991,92 euros (IVA inclòs) i un termini de tres mesos per executar-lo. Les empreses poden presentar la seva oferta fins al proper 17 d’agost.

El refugi de gats es farà amb la remodelació de l’antiga aula de natura de la muntanya del Comú. L’aula va ser una iniciativa que no va reeixir i que va ser abandonada fa anys. El vandalisme hi ha deixat la seva empremta i bona part dels treballs previstos consisteixen a reparar aquests estralls. En concret, es repararà tot allò aprofitable i es refarà el que ja no ho sigui. Caldra refer la totalitat de les separacions interiors, la fusteria interior i exterior i les instal·lacions.

El refugi tindrà 112,56 metres quadrats construïts, que inclouen una sala veterinària i un espai de quarantena. A l’exterior hi ha haurà un espai tancar per al lleure dels gats. També es millorarà l’accessibilitat al refugi, amb un itinerari entre l’edifici i el camí públic que passa per allí.

El projecte preveu solucions per donar llum, aigua i clavegueram al recinte, atés que es troba molt aïllat i la connexió a les xarxes de serveis és inviable econòmicament. Hi haurà plaques solars, un dipòsit que es reomplirà periòdicament d’aigua potable, i un altre per al sanejament, que es buidarà de forma regular.

La regidora responsable del projecte #CalafellPetFriendly, Helena Rubio, explica que “el refugi per a gats i el centre d’acollida per a gossos, que ja està aprovat, són les grans inversions d’aquest projecte animalista municipal”. Rubio recorda que properament s’instal·laran a diferents punts del municipi dispensadors d’aliments per a gats ferals. Junt amb el mètode CER (Captura-Esterilització-Retorn), l’alimentació de colònies de gats de carrer centra els esforços municipals pel que fa als gats.

Recordem que, ben gestionades, les colònies són un focus de salut per al municipi, ja que permeten mantenir els carrers lliures de plagues d’insectes i rosegadors, contràriament al  tòpic de les colònies de gats com a possible focus d’infeccions i de molèsties.