19/04/2018

L’Ajuntament de Calafell estrena un nou web institucional

La introducció d’una plataforma participativa i la millora de la informació útil són dues de les seves bases

L’Ajuntament de Calafell ha fet públic el nou web institucional. Després d’un treball llarg i feixuc de posada al dia, ja està disponible un espai digital que té en l’accessibilitat per als usuaris i el format adaptable a qualsevol dispositiu, dues de les seves principals bases.

El nou disseny potencia l’agenda del municipi i la informació d’interés general, que són més visibles i interactives. Una altra novetat útil és que separa l’oferta pública d’ocupació del propi Ajuntament de la resta d’edictes i anuncis oficials: d’aquesta forma, les convocatòries de llocs de treball a l’Ajuntament seran més fàcils de buscar.

A més, el nou web, que continua amb el domini calafell.cat, enllaça més àgilment amb altres webs que té l’Ajuntament, i que ofereixen continguts temàtics o especialitzats: Calafell.tv, el centre empresarial municipal Vilarenc Zènit, Turisme de Calafell...

En el nou web institucional també s’ha incorporat la plataforma de participació ciutadana Decidim Calafell, que facilitarà la participació i el vot del veïnat en els processos participatius que obri l’Ajuntament, així com estar al dia de l’agenda participativa i dels consells de participació que es crearan.

El nou web ha estat dissenyat i implementat per professionals amb seu a Calafell i que són de referència en el sector. Una de les tasques més laborioses ha estat unificar amb un mateix criteri els més diversos formats usats en els continguts al llarg del temps. Només en el capítol de notícies, hi havia unes 5.000 entrades, que ara, ben ordenades, constitueixen la primera hemeroteca local.

El que ha estat fins ara el web municipal tenia 10 anys. Anteriorment, a partir de 2004, l’Ajuntament havia tingut un altre web. I prèviament, havia iniciat la seva presència a Internet amb un web de promoció turística, que va posar-se en marxa l’any 1997.