20/11/2023

La fibra òptica ja cobreix el 100% del municipi

Informació actualitzada sobre els operadors que l’ofereixen a cada zona

La fibra òptica ja dona cobertura al 100% del municipi de Calafell. A l’únic sector que quedava, el Parc Empresarial, ja es pot demanar el servei, atès que l’Ajuntament ha donat llicència a l’operador penedesenc Xarxes de Telecomunicacions Alternatives (XTA) perquè hi desplegui la infraestructura corresponent.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, explica que “després d’uns anys de molta feina hem aconseguit fer realitat l’objectiu que la fibra òptica arribés a totes les llars i empreses del municipi”.

Ferré recorda que “els operadors, sobretot els més grans, busquen el seu negoci i hi havia zones que no els interessaven. I de travetes entre ells s’han fet totes les imaginables”. Les zones més “difícils” eren les urbanitzacions i les parts més alts del nucli de Segur. És a dir, els sectors amb menor densitat de població.

Però l’alcalde afegeix: “L’Ajuntament ha buscat i convençut altres operadors per a arribar a tot arreu. Així doncs, sis anys després de la primera llicència per a desplegar la xarxa de fibra, hem assolit el 100% de cobertura. Era un dels objectius principals dels darrers dos plans de mandat”.

Sis operadors

Actualment, al municipi hi ha sis operadors amb xarxa pròpia. Són aquests:

  • Orange.
  • Telefónica.
  • Adamo.
  • XTA.
  • Jazztel.
  • Vodafone.

Al mercat pot haver-hi oferta de servei d’altres operadors, que lloguin la xarxa d’altres companyies o siguin segones marques seves. En aquest mapa hi trobareu els operadors amb xarxa pròpia que cobreixen els diferents sectors del municipi, per tal que hom sàpiga, a grans trets, què té disponible a casa seva.

 

Mapa de cobertura de la fibra òptica per zones i operadors.