25/04/2018

Costes anuncia una aportació de sorra per estabilitzar les platges de Calafell

Els treballs començaran immediatament i duraran de dos a tres mesos

El Ministeri d’Agricultura, Alimentació, Pesca i Medi Ambient, per mitjà de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, té prevista una inversió de 782.000 euros a la costa tarragonina per pal·liar els efectes dels passats temporals i lluitar contra l’erosió de les platges. Els treballs, gestionats des del Servei de Costes que el Ministeri té a la província de Tarragona, milloraran les platges dels termes municipals de Cunit, Calafell, El Vendrell, Roda de Berà, Altafulla, Tarragona, Salou, Cambrils, Mont-roig, Ampolla, Deltebre i Sant Jaume d’Enveja.  

Durant els propers dies, els tècnics del servei de Costes de l’Estat es reuniran amb els tècnics municipals per coordinar l’execució de les feines a cadascun dels municipis. Els treballs consistiran bàsicament en l’aportació de sorra de platja als llocs erosionats procedents de zones d’acumulació. Han estat adjudicats per subhasta. Al nord de la província, portaran a terme la regeneració de les platges l’empresa Jaume Morell SL i al sud, Regimovi SL. Començaran de forma immediata amb un termini d’execució de dos a tres mesos. 

L’Ajuntament de Calafell ha expressat la seva satisfacció per aquesta mesura. “És una actuació urgent que para el cop i que l’Estat s’havia compromés a fer les vegades que faci falta”, diu l’alcalde, Ramon Ferré. No obstant, Ferré afegeix que “hem de continuar treballant per una solució a mig i llarg termini” i ha recordat que l’Ajuntament està elaborant un projecte de dunes que retindrien la sorra, i del qual se n’està fent ja una prova pilot.

Les dades concretes de l'actuació a Calafell són aquestes:

–Es farà una aportació de 2.500 metres cúbics de sorra

–Es transvasarà la sorra que s'acumula a la banda de llevant del Port de Segur, que es portarà a la banda de ponent, fins a l'altura de la plaça del Mil·lenari

–Els treballs començaran el 3 de maig i duraran unes dues setmanes