20/04/2018

Calafell torna a ser la capital fotogràfica comarcal amb la jornada Photoenfoca

Se celebrarà demà al Centre Cívic Cinema Iris i estarà dedicada a la fotografia de natura

L’associació Enfoca (Entitat Fotogràfica de Calafell i comarca) organitza demà, 21 d’abril, la setena edició de la jornada fotogràfica Photoenfoca. Enguany està centrada en la fotografia de natura. La jornada, com en edicions anteriors, compta amb ponents d’autèntic luxe: enguany Andoni Canela i Patricia Bibillo. I a més, s’inaugura l’exposició col·lectiva dels socis d’Enfoca, que té com a títol “Explosió de natura”.

 

Les activitats tindran lloc a la sala d’actes del Centre Cívic Cinema Iris. El Photoenfoca és una activitat oberta a tothom i gratuïta. Les persones interessades han de fer la reserva de la plaça al correu info@enfoca.eu.

 

Les conferències tindran el següent horari:

 

10.00 h: “Fotografiando la vida salvaje”, a càrrec d’ Andoni Canela.

16.00 h: “Redescobrint la fotografia: entre l’ofici i la passió”, a càrrec de Patricia Bobillo.

 

A les 19.00 h s’inagurarà l’exposició.  

 

 

 

Andoni Canela

 

És llicenciat en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i graduat en fotografia al London College of Printing (UK) . Des de 1994, treballa com a fotògraf, periodista i realitzador de documentals . El seu últim treball és la pel·lícula documental El viatge d'Unai. Ha publicat més d'una dotzena de llibres sobre fauna salvatge i temes de natura i medi ambient. El seu últim llibre, La crida del puma (2015), mostra un viatge de més d'un any per tots els continents a la recerca d'animals salvatges al costat de la seva família. Molts dels seus llibres s'han traduït a diversos idiomes. Andoni Canela ha fotografiat deserts, selves tropicals, glaceres, volcans, mars i muntanyes en els cinc continents. Ha fotografiant en llibertat les espècies més emblemàtiques de la fauna ibèrica: l'ós bru, el llop, el linx, el trencalòs o l'àguila imperial. Les seves fotografies apareixen regularment en mitjans de comunicació com National Geographic, La Vanguardia, El País, BBC Wildlife, Newsweek i Sunday Times. Cal destacar exposicions d'autor com “L'Àrtic es trenca”, una mostra  itinerant per tot el territori espanyol explicant els efectes del canvi climàtic sobre el l’Àrtic. 

 

Patricia Bobillo  

 

Periodista i assistent d'infermeria, ha col·laborat com a fotògraf per a ONG de cooperació internacional. Autora de projectes fotogràfics de gènere com "Dones palestines: sota l'ocupació israeliana", "Ser dona a Ngandanjika, RD Congo", "Parir a casa", "Maternitat, a Tshiluba Nzubu Wa Balele". Primer premi DATECUENTA al fotoperiodisme 2016 o "Prenent un bon cotxe de nosaltres". Actualment és la coordinadora del Premi Fotoperiodisme de DateCuenta que es concedeix cada any al Festival Gollut de Ribes de Freser.