07/02/2024

Calafell sorteja els partits de la final de la Copa del Rei d’hoquei patins, que acollirà del 7 al 10 de març

L’ermita de Sant Miquel acull aquest prolegomen de la competició més destacada del món de l’hoquei a casa nostra

Calafell ha celebrat el sorteig de la final de la Copa del Rei d’hoquei patins masculí. La 80a edició d’aquesta competició se celebrarà del 7 al 10 de març al pavelló Joan Ortoll, tot repetint la seu de la Copa de l’any passat i que serà també la del torneig de 2025. El sorteig ha determinat els encreuaments dels quarts de final, que es jugaran els dos primers dies.

L’ermita de Sant Miquel de Segur ha estat l’escenari del sorteig. L’Ajuntament ha triat aquest emplaçament per a promocionar el patrimoni històric local, tot tenint en compte la cobertura mediàtica, sobretot a les xarxes socials, d’aquest prolegomen de la Copa del Rei.

El resultat del sorteig ha estat aquest:

Dijous 7 de març

  • CE Noia Freixenet – Parlem Calafell
  • Sant Just Senergy Renovables – PAS Alcoi

Divendres 8 de març

  • FC Barcelona – Reus Deportiu Virginias
  • Voltregà Movento Stern – Igualada Rigat

Dissabte 9 de març es disputaran les semifinals, entre els quatre equips guanyadors dels quarts. I la final serà el diumenge 10 de març. Els horaris dels partits s’anunciaran properament, quan se’n concreti la transmissió televisiva i en diferents canals de les xarxes socials.

Un gran esdeveniment esportiu

La final de la copa d’hoquei és una oportunitat de gaudir del millor hoquei patí del moment. El format és el d’una final a vuit, per a la qual es classifiquen els vuit primers classificats de la lliga en el moment d’acabar la primera volta. Això garanteix que hi arribin els equips amb millors resultats i en millor forma. La gran igualtat que s’està produint enguany a la lliga fa preveure una copa molt disputada i un major espectacle.

Fa unes setmanes, la Reial Federació Espanyola de Patinatge i l’Ajuntament de Calafell van arribar a un acord perquè el Joan Ortoll acollís la Copa del Rei dels anys 2024 i 2025. L’acord arribava després de l’èxit que va tenir la celebració del certamen de 2023, any en què també va celebrar-se al municipi la Copa de la Reina d’hoquei femení.

La Federació de Patinatge destaca que Calafell compta amb una dilatada experiència en l’organització d’esdeveniments esportius d’alt nivell: els Jocs de la Mediterrània de 2018, com a activitat més destacada. També subratlla que el municipi té un ampli i consolidat bagatge en esdeveniments culturals que congreguen milers d’espectadors. Tot plegat, segons la Federació, acredita la capacitat organitzativa i logística de Calafell.

També diu que el municipi compta amb una gran oferta d’allotjament i restauració, que fa que qui vulgui assistir a la final podrà gaudir del municipi, a més del millor hoquei.