16/02/2024

Calafell renova l’oferta de formació ocupacional cap als oficis emergents i amb alta demanda laboral

Les plaques solars, la mecànica de vehicles híbrids i elèctrics i la de vehicles de mobilitat personal, protagonitzen els nous cursos

Els serveis locals d’ocupació de Calafell han renovat l’oferta de formació ocupacional amb una nova línia d’acció: prioritzar els oficins i professions emergents, que compten amb demanda laboral i fins i tot bons salaris. Ara mateix, s’està realitzant un curs d’instal·lació i manteniment de plaques solars; està a punt d’iniciar-se’un d’auxiliars de mecànica per a vehicles híbrids i elèctrics. I en breu n’hi haurà un altre sobre reparació de vehicles de mobilitat personal, com els patinets elèctrics.

La regidora d’Ocupació de l’Ajuntament, Mnal El Mesmoudi Belechgar Soussi, explica: “HI ha una aposta molt clara pels oficis relacionas amb la sostenibilitat. És un sector professional amb molt futur”.

La regidora afegeix: “Però hi ha també un fet molt important: tenim un atur molt alt, especialment entre el jovent. Hem de formar aquestes persones perquè aconsegueixin feina. I tindrem més èxit si és en especialitats que tenen sortida professional”.

“Pensant precisament en el jovent, formarem auxiliars de mècania en patinets elèctrics. Hi ha una demanda creixent d’aquests professionals, però és que, a més a més, és un tema que també atreu i motiva les persones joves”, subratlla.

Aquests cursos estan adreçats a persones acollides a la Garantia Juvenil. És una iniciativa a nivell europeu per reduir l'atur juvenil. Si es compleixen els requisits, en un termini de quatre mesos, la Generalitat ofereix una oferta de treball, pràctiques o formació.