13/06/2020

Calafell posa en marxa un debat públic per continuar elaborant el pla contra les violències sexuals en els espais festius i el lleure nocturn

La primera sessió de discussió serà la setmana vinent, de forma virtual

L’Ajuntament de Calafell posa en marxa la setmana vinent un debat públic, com a continuació i dels treballs d’elaboració d’un pla contra les violències sexuals en els espais festius i el lleure nocturn. Un cop acabada l’enquesta que s’ha fet en les darreres setmanes, s’enceta una fase de discussió pública que, de moment, serà virtual com a mesura de prevenció contra la Covid-19.

L’Ajuntament impulsa aquest procés conjuntament amb l’Agència Catalana de Joventut, i amb la col·laboració de l’Observatori Noctàmbul@s. Aquesta entitat feminista, especialitzada en l’abordatge de les violències sexuals en contextos d’oci i consum de drogues, dinamitzarà les sessions de debat.

La primera d’elles es farà entre els dies 17 i 18 de juny, segons la disponibilitat de les persones participants, a través de videoconferència. Preguem a les persones interessades que confirmin la seva participació a través de l’enllaç https://forms.gle/WKHF99Q3GAu31fGeA. Aquesta primera sessió estarà dedicada al marc teòric i a la diagnosi general de la qüestió.

Hi haurà una segona sessió en la qual es presentaran els resultats de la diagnosi realitzada a Calafell i es prioritzaran els eixos del pla d’actuació. I la tercera sessió, abordarà ja les propostes concretes d’acció per a aquest pla d’actuació i es debatrà sobre l’estratègia de comunicació per a la prevenció de les violències sexuals. Properament s’informarà de les dates d’aquests altres dues sessions.

A les trobades estaran convidades totes aquelles persones del territori que vulguin participar-hi, posant especial èmfasi en aquells col·lectius o persones que tenen implicació i desenvolupen activitats relacionades amb aquesta temàtica. En particular, les que porten temps treballant-hi des d’una perspectiva de gènere i feminista, o bé les afectades directament per les accions que es puguin dur a terme per intervenir en els espais festius.

L’Ajuntament recorda que les desigualtats de gènere i les violències associades troben en els espais d’oci un clima de major impunitat. I que en els darrers anys s’està visualitzant com en aquests espais, ja siguin públics durant les festes majors o privats en locals de lleure, passen moltes de les agressions sexuals a dones. Els col·lectius feministes, prèviament, i ara les administracions públiques, estan posant sobre la taula la necessitat de dotar-se de recursos tècnics més específics per abordat aquesta greu problemàtica.
 
Si voleu ampliar qualsevol informació del projecte, podeu escriure a nitssegures@calafell.cat