14/09/2023

4.121 alumnes han començat el curs 2023-2024 als centres educatius del municipi

La població escolar ha crescut un 3,5% i la matrícula viva continua sent el principal problema

Un total de 4.121 alumnes han començat el curs 2023-2024 als centres educatius del municipi de Calafell. Aquesta xifra és un 3,5% més alta que la del passat any acadèmic. Però és de preveure que els números creixin durant les properes setmanes, atesa la problemàtica de la matrícula viva.

Enguany, la matriculació a les escoles de primària retrocedeix lleugurament, fora del Mossèn Cinto, on creix. En canvi, als dos instituts l’alumnat puja de forma fins i tot considerable. Això es deu en part a la introducció de nous estudis. Però també al fet que el boom de naixements de fa uns anys està declinant i que el seu efecte en el sistema educatiu s’està traslladant a l’ensenyament secundari.

L’anomenada matrícula viva continua sent, un curs més, un gran problema als centres educatius del municipi. Si no el principal, un dels més importants, ja que dificulta la planificació de cada curs, la qual cosa s’agreuja quan els centres estan propers al límit de la seva capacitat.

L’Ajuntament recorda que, cada any, els números del primer dia de curs ja han canviat a les 48 hores. Al municipi hi ha un volum important de població flotant, amb famílies que arriben al llarg de tot l’any, però la Generalitat no posa sobre la taula els mitjans materials i humans necessaris per fer-hi front.


Les xifres de matrícula, en el moment que va començar el curs, eren aquestes:


Escola Santa Creu: 579


Escola Castell: 444


Escola Vilamar: 220


Escola La Ginesta: 458


Escola Mossèn Cinto: 454


Institut Camí de Mar: 965


Institut La Talaia: 762


Llar Petit Príncep: 36


Llar Rasclet : 66


Llar el Petit Trenet: 66


Llar Els Terrossets: 71