Arxiu Municipal

L'Arxiu Municipal de Calafell té com a missió vetllar i tenir cura de tot el patrimoni documental de l'àmbit local; tant la documentació creada o rebuda per l'Ajuntament com la generada per persones, famílies, associacions o empreses de Calafell. La cronologia del Fons municipal s'estén des del segle XVI al XXI. El document més antic d'aquest és el Capbreu de 1565.

Compromís de qualitat

  • Conservar tota la documentació ingressada en els seus dipòsits en un estat òptim, mantenint les condicions ambientals i de seguretat adequades per aquesta finalitat. El tractament arxivístic realitzat a la documentació consisteix en l'organització, la classificació, la descripció, el control i instal·lació, per garantir la conservació i la disponibilitat o reserva dels documents.
  • Atendre les demandes relatives d'ingrés documental a l'Arxiu Municipal.
  • Oferir informació sobre la organització de l'arxiu, els serveis i fons que es poden consultar a l'Arxiu Municipal.
  • Disposar de la documentació demanada, i que s'hagi pogut localitzar i que resti en l'arxiu, en el dia i hora establerts per a la visita.

Condicions d'accés

L'accés és lliure i gratuït, però cal demanar cita prèvia per correu electrònic o per telèfon. L'horari de consulta a l'arxiu municipal és de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.

Correu electrònic: arxiu@calafell.cat
Telèfon: 977 699 009 extensió 2365

Arxiu Municipal de Calafell, catàleg en línia

Mitjançant el catàleg en línia, l’Arxiu Municipal de Calafell posa a la vostra disposició els seus fons documentals.

Aquesta eina et permetrà realitzar tota mena de recerques a l’arxiu, consultar i visualitzar els documents i també participar fent-nos arribar dades i informacions que puguis conèixer d’alguns dels documents i que pensis que poden ser d’interès i enriquir els nostres fons.

Fons Municipal de Calafell

Es pot consultar en línia la documentació de la part històrica del Fons Municipal de Calafell, que es va digitalitzant, i que físicament es troba dipositada en situació de comodat, de forma temporal, a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, al Vendrell.

Fons Barral

El Fons Barral, físicament es troba temporalment dipositada en forma de comodat a la Biblioteca de Catalunya. Aquest fons és format per 1.250 llibres, dels quals gairebé tres quartes parts són de poesia. Així, al costat de la pròpia obra barraliana hi ha representats la major part dels autors de la Generació dels 50.