full screen background image

La xef calafellenca Mary Herrero guanya un premi a la Xina pel seu llibre

‘Netejant Seitons’ ha guanyat a la categoria Woman Chef.

La xef calafellenca Mary Herrera Hiruelo, del Bistrô Segur, ha guanyat el ‘Gourmand World Cookbook Awards’, en la categoria Dona Xef, pel seu llibre ‘Netejant Seitons’. La mateixa Herrera ho ha comunicat a l’Ajuntament de Calafell des de la Xina, on es lliuraven aquests premis, considerats els Òscars de la literatura gastronòmica. Des del consistori calafellenc han felicitat a la xef pel seu èxit.

Al certamen hi participaven llibres de 215 països, tant en format imprès com electrònic. El llibre de Mary Herrera ‘Netejant Seitons. 40 receptes de cuina i algunes històries d’amor’, editat per Letras de Autor, estava nominat com a millor llibre en dues categories, Woman Chef i Food writing. Finalment s’ha emportat el premi a la primera categoria. Mary Herrera ha representat a Espanya com a llibre escrit en català.

Les quaranta receptes de què parla el títol del llibre corresponen a deu entrants, deu primers plats, deu segons i deu postres. Cadascuna d’elles té una dedicatòria i inclou una cançó i fotografies que s’hi relacionen. Quan es va conèixer la seva nominació, el passat gener, Mary Herrera apuntava que era una notícia «inesperada i imprevista, però absolutament meravellosa per a mi i la meva editorial».

Herrera explicava que «el setembre passat, els organitzadors dels premis ens van demanar un exemplar i fins i tot vam pensar que seria una broma, però vam anar avançant en la preselecció de candidats fins a esdevenir finalistes». Herrera ha dit també que «cada any s’editen al món més de 20.000 llibres de cuina i només un 3% arriba a ser considerat pels Gourmand Awards, aconseguir una nominació és tot un èxit, imagineu-vos dues». Finalment, l’èxit ha estat més gran, en aconseguir un dels guardons.

234