Us informem que la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Calafell s’ha adherit al III Congrés Català de la Cuina.
Aquest congrés es planteja com una oportunitat d’anàlisi i reflexió sobre el prestigi què ha esdevingut la cuina a Catalunya durant els últims 20 anys (des de la celebració del II Congrés), però, alhora, l’actual Congrés ha de respondre a la necessitat de consolidar aquesta fórmula d’èxit, millorar-la i garantir-la per a les properes dècades.
Es pretén aconseguir la mobilització del major nombre d’actors dels territoris de Catalunya, directament implicats en les activitats socials i econòmiques al voltant de la cuina catalana, durant un període prou ampli (tot l’any 2018) per permetre la màxima participació, i poder extrapolar les conclusions d’aquestes aportacions i discussions a les activitats de les administracions i del propi funcionament de l’economia i de les activitats socials i, finalment, posar a disposició de la societat un millor coneixement del fet culinari actual.
Aquest congrés és una iniciativa promoguda per la Fundació “Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica” i el “Campus de l’Alimentació” (Universitat de Barcelona), entitats que en son organitzadores conjuntament amb les següents universitats: Universitat de Lleida, Universitat de Vic, Universitat de Girona, i Universitat Rovira i Virgili.