full screen background image

Larmor-Plage

Des de l’any 2005 Calafell està oficialment agermanat amb Larmor-Plage, un municipi situat a la Bretanya francesa, al nord-oest de França, amb més de 9.000 habitants.

Calafell i Larmor-Plage comparteixen el fet de ser municipis turístics i tenir un important llegat mariner, cosa que va propiciar en el seu dia la coneixença entre ambdues poblacions.

Larmor-Plage conjuga amb harmonia mar, oci i patrimoni al ritme de les marees.

Així ho testimonien l’església de Notre Dame de Larmor (segle VI), les 20 fonts i rentadors repartits pel municipi i la Torre dels Guàrdies, origen de la tradicional salutació “Bon vent a qui me salue” dels vaixells de guerra que sortien per a llargues campanyes.

De la mateixa manera, Kerguélen, una de les 3 magnífiques platges de Larmor-Plage, és un espai de dunes que acull 82 hectàrees de fauna i de flora marítima emplaçades sota el control del conservatori del litoral.

Amb tot, cal destacar les diverses manifestacions culturals com balls tradicionals, exposicions i representacions organitzades per les entitats locals, en indrets tan remarcables com el Teatre de l’Oceà, un teatre a cel obert amb vista sobre la mar, sense oblidar la gastronomia bretona amb les seves creps i la seva cuina marinera.

www.larmor-plage.com