full screen background image

Agermanaments

L’agermanament de ciutats és un concepte pel qual pobles o ciutats de diferents zones geogràfiques i polítiques s’aparellen per fomentar el contacte humà i els enllaços culturals. Normalment, encara que no sempre, les ciutats agermanades solen tenir característiques semblants. La idea de l’agermanament de ciutats va sorgir a Europa poc després de la Segona Guerra Mundial, amb l’objectiu d’aportar a la població europea llaços d’unió majors i de promoure projectes en benefici mutu. Encara que el concepte és molt més popular a la regió europea que en altres parts del món, avui dia s’ha estès per tots els continents.

En l’actualitat, la Unió Europea dóna suport als projectes d’agermanament de ciutats. El suport oficial va ser establert formalment el 1989. El 2003 es va planificar un pressupost d’al voltant de 12 milions d’euros anuals per finançar 1.300 projectes d’agermanament. Mitjançant l’execució d’agermanament entre ciutats es superen els conflictes comuns, s’unifiquen forces per a la realització de nombrosos projectes i sobretot es fomenta la personalització independent de cada ciutat o poble.

Són moltes les ciutats que atenent a diverses raons decideixen realitzar un agermanament amb altres viles, decideixen mantenir vincles estrets de solidaritat. Actualment existeixen moltes institucions que tenen com a principal objectiu fomentar l’agermanament de ciutats, buscant en aquest fet una reducció dels riscos de guerra i sobretot la realització de vincles culturals.

Calafell es troba actualment agermanada amb els pobles de Larmor-Plage (França) i Vielha e Mijaran (Espanya).

Larmor-Plage (França)
Larmor-Plage (França)
Larmor-Plage (França)