full screen background image

Receptari

Els productes del mar i la seva sàvia combinació amb els productes de la terra constitueixen la base de la gastronomia calafellenca.L’arrossejat és el vaixell insígnia de la gastronomia de Calafell. Un autèntic àpat d’arrel pescadora i casolana, que avui pot degustar-se també amb un autèntic refinament gastronòmic. No obstant això, la gran varietat de restaurants que existeixen al municipi, alguns de renom internacional, us oferiran també un suculent i variat repertori de plats.

Més recentment s’ha recuperat de forma general el xató, l’amanida a base d’escarola característica de la regió del Penedès. Aquest plat no s’havia deixat de consumir mai en l’àmbit domèstic i figurava a les cartes d’alguns establiments. Però l’entrada de Calafell a la Ruta del Xató, l’any 2000, ha donat una renovada empenta a aquesta recepta tradicional.

Calafell és membre de la marca Catalunya, Experiències Gastronòmiques de l’Agència Catalana de Turisme, el qual assessora els patronats i associacions gastronòmiques i posa tots els mitjans al seu abast per a la dinamització turística del territori a través de la gastronomia. També dóna suport i difusió als actes, mostres i campanyes gastronòmiques que es plantegen amb el rigor exigit.

 

Més informació de La Ruta del Xató:

324