full screen background image

Enoturisme Penedès

La influència del sol i del mar Mediterrani fan del Penedès un territori privilegiat per al cultiu de la vinya. En aquest entorn, gaudir del sol entre les vinyes, passejar per pobles i ciutats, i descobrir els grans vins dels seus cellers, constitueix una experiència altament gratificant. Benvinguts a la DO Penedès.
La terra de la DO Penedès és àmplia i oberta i s’estén al llarg d’una gran franja de territori entre mar i muntanya, a mig camí entre Barcelona i Tarragona. Dintre d’aquest marc natural, els nostres vins, provenen de les millors vinyes seleccionades de la zona.

Al bell mig de la depressió prelitoral catalana, entre la serralada prelitoral i les petites planes de la costa mediterrània, maduren les vinyes del Penedès. Tres zones diferenciades en constitueixen la DO: el Penedès Superior (propera a la Serralada Prelitoral), el Penedès Marítim (a tocar del mar i de la Serralada Litoral) i el Penedès Central (entre una zona i l’altra).

De la singularitat de la DO Penedès en resulta la diversitat dels seus vins. Mil sabors, aromes, cossos i estructures… són el fruit de les a diferències climàtiques, paisatgístiques i de la riquesa i varietat dels sòls que la conformen, tenyits del verd de les muntanyes i planes o del blau de les aigües mediterrànies.

Més que unes terres de vinya amb tradició mil·lenària, el Penedès simbolitza tot un món vitivinícola, on homes i dones dedicats a l’elaboració de vins entenen la seva tasca com un art i un compromís.

La cultura, la manera de ser dels seus habitants i la seva història, fan del Penedès un reflex dels petits plaers de la vida que s’han de sentir i viure intensament. Les idees i el treball constant a la recerca de la perfecció són les claus que han guiat els viticultors del Penedès a l’hora d’elaborar els seus vins.

Generació rere generació, els homes i les dones del Penedès han transmès l’estimació vers la vinya i el seu fruit: des del coneixement dels mètodes tradicionals d’elaboració del vi fins a l’ús de nous recursos i noves tecnologies. Després d’un llarg i no sempre fàcil camí, avui, els vins del Penedès són coneguts, respectats i apreciats arreu del món.

Calafell en forma part i us convidem a visitar el nostre apartat a la web d’ Enoturisme Penedès (fent “click” al logo inferior)

 

logo_cat