full screen background image

Receptari

Els productes del mar i la seva sàvia combinació amb els productes de la terra constitueixen la base de la gastronomia calafellenca.L’arrossejat és el vaixell insígnia de la gastronomia de Calafell. Un autèntic àpat d’arrel pescadora i casolana, que avui pot degustar-se també amb un autèntic refinament gastronòmic. No obstant això, la gran varietat de restaurants que existeixen al municipi, alguns de renom internacional, us oferiran també un suculent i variat repertori de plats.

Més recentment s’ha recuperat de forma general el xató, l’amanida a base d’escarola característica de la regió del Penedès. Aquest plat no s’havia deixat de consumir mai en l’àmbit domèstic i figurava a les cartes d’alguns establiments. Però l’entrada de Calafell a la Ruta del Xató, l’any 2000, ha donat una renovada empenta a aquesta recepta tradicional.

Per postres podreu degustar els cossetans, que són uns dolços de recent creació, que porten el nom d’una tribu ibera que habità Calafell. Es tracta del fruit de les idees dels pastissers locals, que van experimentar fins a crear una combinació de fruits secs, ametlles o avellanes caramel·litzades, xocolata i pols de cacau, que és una autèntica delícia.

Calafell és membre del Club de gastronomia de l’Agència Catalana de Turisme, el qual assessora els patronats i associacions gastronòmiques i posa tots els mitjans al seu abast per a la dinamització turística del territori a través de la gastronomia. També dóna suport i difusió als actes, mostres i campanyes gastronòmiques que es plantegen amb el rigor exigit.