full screen background image

Festival d’arts vives: Ara i Aquí

123

El Port de Segur de Calafell acull, els dies 2 i 3 de juliol, la primera edició del Festival Ara i Aquí, un certamen d’arts vives que oferirà teatre, performances, dansa, espectacles familiars i tallers. Els escenaris són el centre cívic Montse Civit, la Biblioteca Casa Vella i els seus espais annexos exteriors.

Aforament limitat. Envieu un correu a festival_araiaqui@calafell.org indicant a quines actuacions voleu assistir. Les entrades són nominals amb confirmació i indicacions per a la seva recollida. Més informació al 977 699 009, extensió 2491.

Artistes convidats:

  • Macarena Recuerda Shephart
  • Fafá Franco, Sienta la Cabeza
  • Diana Gadish
  • Colectivo ameno
  • Àlex Carasol
  • Paloma Moreno

Direcció artística: Maria Stoyanova

Tallers creatius participatius

Hi haurà tallers oberts, que permetran realitzar una acció, una peça d’art vinculada al tema del festival, i altres propostes. Els tallers es faran en petites carpes on el públic es trobarà propostes artístiques-creatives.

Programa divendres 2 de juliol

17 h, a la Biblioteca Casa Nova – Tocados con Alma, a càrrec de Fafá Franco i Montse Pauls by Sienta la Cabeza. Aforament: 16 adults.

Aquest taller proposa un apropament lúdic a la pròpia imatge a través de la creació de Tocats amb Ànima, que apel·la a la màgia de jugar a ser, on el tocat es configura com a símbol d’una “fantasia estètica”, que al seu torn pot complementar-se amb la creació de tot un abillament que acompanyi el tocat.

18 h, sala gran del Centre Cívic Montse Civit – Collage y acción, a càrrec de Macarena Recuerda Shephart. Aforament: 36 persones a partir de 12 anys.

Una peça participativa que es desenvolupa en dues parts: un joc de taula i un joc escènic. Els participants hauran d’organitzar-se, escoltar-se, i crear una obra col·lectiva.

20:30 h, terrassa exterior del Centre Cívic Montse Civit – presentació del festival i Handle with care, a càrrec de Diana Gadish. Aforament: 36 persones

Handle with care és un espectacle que juga amb elements simples, com capses de cartró i papers, amb la plasticitat de les formes i amb atmosferes creades a través del moviment. Amb un llenguatge visual suggerent i poètic, la interacció entre l’actriu i el públic es va desenvolupant fins a compartir el protagonisme i transformar totalment l’espai. D’una manera lúdica, a través de l’humor, ens mostra la fragilitat de l’ésser humà i la ne­cessitat de cuidar-nos entre nosaltres

Programa dissabte 3 de juliol

De 10 a 11:30 h i de 12 a 13:30 h, a la Biblioteca Casa Nova – Peluquería de cuento, a càrrec de Fafá Franco i Montse Pauls by Sienta la Cabeza. Aforament: dos grups de 24.

Aquest taller comença amb l’aprenentatge d’algunes tècniques de realització i composició amb ús de materials i creació d’elements ornamentals per als pentinats. Vol obrir una porta a la creativitat, fomentar la llibertat d’expressió estètica a partir del cabell, així com una oportunitat de sortir del quotidià i fer pentinats divertits i creatius en grup.

12 h, a la sala gran del Centre Cívic Montse Civit – Música col·lectiva, a càrrec d’Àlex Carasol. Aforament: 34 persones.

Una trobada musical on els convidats a l’esdeveniment són els protagonistes. No es tracta d’una actuació musical feta per un grup de tamboriners o una banda de música. S’ofereix una experiència musical de diversió i aprenentatge accessible a qualsevol persona que vulgui participar.

18 h, 19 h, 20 h, al Centre Cívic Montse Civit – Espectacle Llaves, a càrrec de Paloma Moreno. Aforament: 8 persones.

HUMAN SPECIFIC PERFORMING ART es basa a oferir experiències personals e intimes per un espectador o grups reduïts. Es faciliten trobades i experiències, comunicació sensorial amb la participació del públic des d’un estat contemplatiu i  de submersió.

19 h, a la Biblioteca Casa Nova i itinerant per l’exterior – Saunterer, a càrrec de Colectivo Ameno. Aforament: 30 persones a partir de 12 anys.

Una performance que combina la performance (l’art de l’acció), el teatre de carrer, l’humor, la poesia, la política i la filosofia. El punt de partida del projecte està en l’experiència personal del creador, en la de caminar, en textos que parlen sobre aquesta experiència i en els textos del filòsof Santiago López Petit i dels Pressentiments d’Espai en Blanc. La performance es pregunta sobre la possibilitat de sortir d’un món en el qual ja no existeix el fora, en el qual la realitat es confon plenament amb el capitalisme. Planteja l’experiència del caminar com un possible acte de resistència davant la realitat en la qual vivim.

21 h, a la sala gran del Centre Cívic Montse Civit – espectacle finalMacarena AY-YA. Aforament: 60 persones

¡AY! ¡YA! és una il·lusió que ens porta a percebre  la realitat de diferents formes suggerides per la imaginació o causades per l’engany del sentit de la vista. Un efecte que posa de manifest que els nostres ulls no son càmeres de vídeo que graven tot el que ocorre sinó  que el nostre cervell interpreta i re-elabora la informació que ens proporciona els nostres sentits. ¡AY! ¡YA!  és un exercici  sobre la mirada. La il·lusió que es produeix  quan la imatge que tenim davant nostre es transforma en un altre, es multiplica o pren formes impossibles. Cossos amb diverses extremitats, incomplerts, transformables i modelables .Una peça de dansa performativa pensada per a tots els públics. I perquè no!