full screen background image

L’Essència de Calafell

 

546

“El dia després, el sol tornarà a sortir i la lluna també. És possible que no tinguem la sort de gaudir-ne, però sempre frisarem per reviure l’essència de Calafell.” Giorgio Serafini 

Es tracta d’una obra col·lectiva, lliurada a l’Ajuntament de Calafell, dirigida pel prestigiós restaurador calafellenc Giorgio Serafini dedicada al municipi de Calafell.
Està representada per vuit reconeguts pintors: Emilia Castañeda, Gloria Muñoz, Josep Cruañas, José Luis Fuentetaja, Rafael Griera, Jordi Rollán, Benet Sarsaneda i Rafael Bartolozzi. 

Aquesta obra forma part d’un conjunt d’obres col•lectives de gran valor tant pel que fa a la qualitat dels seus autors, tots ells de gran renom internacional, com per la complexitat i els esforços que comporta l’elaboració d’una obra d’aquest format. Cal destacar altres obres col•lectives d’important rellevància.

L’Essència de Calafell està realitzat amb tècniques mixtes sobre tela de 320×210 cm i dins un contorn estètic l’aspecte del qual desprèn tres criteris: talent, harmonia i sensibilitat. Tot això constitueix l’eix que integra i articula el contrast dinàmic d’aquesta obra col•lectiva, per visualitzar una idea jeràrquica de la percepció. Això implica ordenar i assumir el procés del ritme amb un criteri de perspectiva estètica que revela el matís, la trama i la textura de la configuració que emociona i genera noves expectatives a l’observador.

L’Essència de Calafell rau en la seva pròpia vida, sempre intensa al llarg del dia. A trenc d’alba, amb la sortida del sol, tot el municipi rep una llum atraient que ens acompanya en els primers passos. En un extrem, pels estrets carrers plens de personalitat de Calafell que ens duen fins al seu castell medieval. I en l’altre, per l’església romànica de Segur, per acabar arribant a la nostra meravellosa Platja. Asseguts a la seva sorra daurada, descansen els afortunats que en podem gaudir, llegint escriptors il·lustres que han recordat Calafell en la seva obra. Amb el capvespre, no tan sols les persones es transformen, sinó també el sol i la lluna. I és quan comença la segona vida de Calafell. Els restaurants treballen per oferir l’arrossejat i l’incomparable peix que la nit abans les barques han dut a la costa. Els carrers ofereixen vida nocturna alegre i despreocupada, que mostra que cada cop s’acosta més el Carnaval “Xurigué”.

 

123