full screen background image

Què visitar?

567

Testimonis silenciosos i incondicionals d’un ric i gloriós passat són algunes de les moltes petjades que ens ha deixat la història al llarg dels anys: un emocionant viatge al temps dels ibers de la mà de la Ciutadella Ibèrica on es combinen harmoniosament la recerca arqueològica amb els aspectes lúdics, pedagògics i turístics; les restes de dues cisternes de l’antiga vil·la romana del Vilarenc; el viatge a la vida d’èpoques passades entre les muralles del majestuós i elegant Castell Medieval de la Santa Creu, dotat d’una de les més singulars panoràmiques de Calafell; l’obligada visita a l’esglesiola de Sant Miquel, ubicada al modern barri de Segur de Calafell; la visita a una de les ja gairebé inexistents Botigues de Pescadors: Museu Casa Barral, on l’entranyable escriptor Carlos Barral passà llargues i agradables temporades, sota la mirada atenta de la platja calafellenca; les Cases d’Indians, com Cal Bolavà o Cal Perico, el Monument al Pescador, el Bot Salvavides– símbol d’identitat per a molts calafellencs, amb una singularitat inimitable: donar voltes sobre si mateix i retornar sempre a la seva posició original-… són alguns dels molts i meravellosos exemples del nostre patrimoni. No hem d’oblidar el magnífic camp de golf de la Graiera, un camp de 18 forats, apte per a tots els nivells i caracteritzat pels grans llacs en situacions estratègiques, i espectaculars vistes. L’ edifici de l’antiga Confraria de Pescadors, l’emblemàtic Pes ,ha esdevingut un centre d’interpretació del Calafell pescador que explica una part del passat col·lectiu, de la història més recent del barri marítim. Un espai creat per mantenir viu el llegat de la platja “amb més fusta” del litoral català, tal com la descrivia l’escriptor Carlos Barral. Conèixer com vivia i s’estructurava la seva comunitat: la relació entre patrons i remitgers, les feines de mar i les de terra, les seves expressions socials i culturals, en definitiva, una forma de vida que ens transporta al segle passat.

Les tres principals artèries del municipi es reparteixen en tres nuclis diferenciats:

– Calafell, la zona més rural, antiga i tranquil·la.
– La Platja de Calafell, poble de pescadors, on el fenomen turístic ha convertit aquesta part del municipi en una zona comercial gastronòmica i d’esbarjo. La seva oferta lúdica és àmplia i variada.
– Segur de Calafell, que presumeix de comptar amb una àmplia platja i un modern port esportiu.

Calafell és molt més que sol i platja. DESCOBREIX, SORPRÈN-TE I GAUDEIX dels encantadors espais que trobaràs en el nostre municipi.