full screen background image

20a Ruta del Xató

Calafell donarà el tret de sortida a la 20a edició de La Ruta del Xató

El proper dilluns 21 de novembre s’inaugurarà, a les dotze del migdia i a l’emblemàtic Castell de la Santa Creu de Calafell, la 20a edició de la Ruta del Xató, acte amb el qual es donarà el tret de sortida a la nova temporada 2016-2017, en què les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf promocionaran aquest plat tradicional, cadascun amb la seva recepta pròpia.

 S’espera que en el transcurs d’aquest acte, el xef Raül Balam traspassi el morter de l’ambaixador a Marc Gascons, que serà l’ambaixador de la Ruta del Xató de propera temporada. Gascons és el xef dels restaurants Els Tinars, de la gironina població de Llagostera, i de l’Informal, el restaurant del barceloní hotel de luxe The Serras al passeig de Colom.

La Ruta del Xató és la proposta de turisme gastronòmic que les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf duen a terme cada any al voltant d’aquesta original i única recepta, i que compta amb més de 150 propostes en una vuitantena d’establiments, i per les diferents poblacions que la conformen: Calafell, el Vendrell, Sitges, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Els establiments calafellencs A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, L´ Estany, Las Brasas, La Bodegueta del Pa Torrat, Petit Duval i Vell Papiol formaran part de La Ruta durant la temporada 2016-2017.

 El Patronat Municipal de Turisme us informa que la propera xatonada popular, que arribarà a la 16a edició, es durà el diumenge 12 de març de 2017 al nucli del Poble, seguint el seu caire itinerant.

345