full screen background image

15a xatonada i jornades del Xató

El proper diumenge 6 de març se celebrarà la 15a Xatonada popular de Calafell

També s’encetaran les 5es Jornades Gastronòmiques del Xató

El Patronat Municipal de Turisme de Calafell us informa que s’ha decidit ajornar la Xatonada Popular prevista per aquest diumenge, 28 de febrer, per la previsió meteorològica de fred i pluja.

 

La Xatonada se celebrarà el diumenge 6 de març, amb el mateix programa i horari, a partir de les 10 del matí.

Calafell inicia el proper diumenge 28 de febrer les 5es Jornades Gastronòmiques del Xató, una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Calafell (Patronat Municipal de Turisme) i els restauradors del municipi per promocionar el xató de Calafell. Durant quinze dies, fins al diumenge 13 de març, nou restaurants del municipi adherits a La Ruta del Xató oferiran els seus menús basats en el xató de Calafell.

Les 5es Jornades Gastronòmiques del Xató de Calafell continuen per cinquè any consecutiu amb els restaurants A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, Vell Papiol, Las Brasas, La Bodegueta del Pa Torrat, Mediterrani, l’Estany i el recent incorporat, Petit Duval.

El Patronat Municipal de Turisme informa també que el diumenge 6 de març se celebrarà la 15a Xatonada Popular, que enguany tindrà lloc al nucli de la Platja de Calafell, al costat de la Confraria de Pescadors (seguint el seu caire de festa itinerant pels tres nuclis del municipi). En aquesta quinzena edició el Patronat de Turisme de Calafell posarà a la venda 750 racions de xató i el preu serà de 7 euros que inclourà pa, xató i vi DO Penedès.

La Xatonada començarà a les 10 del matí i tindrà un espai de tast del xató, que anirà a càrrec de sis restaurants del municipi que formen part de la Ruta del Xató (A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, Las Brasas, Petit Duval i La Bodegueta del Pa Torrat). També hi haurà un taller infantil de xató, on els alumnes de 3r. a 6è. de primària aprendran a fer l’autèntic xató de Calafell dirigits pels Mestres Xatonaires de Calafell. Per finalitzar se’ls lliurarà un diploma acreditatiu per la seva participació. A més a més i com en anys anteriors, també hi haurà una fira d’aliments artesanals locals i en el transcurs de la Xatonada també es farà la 7a Trobada d’intercanvi de plaques de cava.

El Patronat Municipal de Turisme també us informa que el municipi va ser present amb un estand propi a la xatonada popular de Vilafranca del Penedès el passat diumenge 21 de febrer on va estar convidat a participar per part de l’organització.

 

34234